Otkrijte rajsku bazu Sulejmana Veličanstvenog

Ušuškan u gustom zelenilu, u velikom zalivu na obali Egejskog mora, leži grad koji će vas odvesti u nezaboravnu avanturu. Nekadašnja baza za osvajanje Rodosa, zavešće vas svojim orijentalnim plesom i sprovesti kroz velika osmanlijska osvajanja. Pružiće vam rajski odmor na bisernoj plaži i otkriti kako izgleda savršeno letovanje – na turski način.

Turska je već dugi niz godina veoma popularno letovalište, svakako sa razlogom, jer je zemlja koja ima čime da se pohvali.

Jedno od primamivljih mesta za letnju destinaciju u Turskoj jeste Marmaris, jedan od gradova Egejske regije. Marmaris je veliki i zanimljiv grad u čijoj okolini se nalaze lokaliteti velike istorijske i kulturne vrednosti, te je primamljiv i mladim i starijim turistima.

Nudi za svakoga po nešto, od istorije, do avanture i noćnih izlazaka, ili jednostavno odmaranja na plaži uz umirujući zvuk talasa.

Okružen je gustim zelenilom i prirodom, pa je zbog svih svojih kvaliteta jedno od glavnih letovališta Turske.

Smešten je u velikom zalivu, zahvaljujući kojem ga zapljuskuje mirno more sa malo talasa. Prostire se duž same obale Egejskog mora, a u njegovom komšiluku se nalazi letovalište Ičmeler, koje nudi pregršt hotela i nešto mirniji odmor nego sam centar. 

Marmaris je nekada bio malo selo ribara, a danas je moderno, veliko letovalište u kom se prepliću savremeni trendovi sa mirisima i zvucima orijenta. 

Jedno od glavnih obeležja Marmarisa je velika luka u kojoj mirno spavaju mnoge luksuzne jahte, brodovi i jedrenjaci i strpljivo čekaju sledeću avanturu na beskraju mora.

Duž suncem okupane obale prostire se besprekorno uređeno šetalište, oivičeno visokim palmama.

Prostrana promenada pruža se sve do luke i vrvi od ljudi, restorana, barova i kafića.

Pokraj luke se uzdiže brežuljak i šarmantan stari grad sa tvrđavom, izgrađenom još u doba dobro poznatog Sulejmana Veličanstvenog.

Danas pretvorena u muzej, nekada je služila kao baza za osvajanje Rodosa. Plavo-bele kućice u okolnim uličicama starog grada predstavljaju zaostavštinu grčke kulture i podsećaju na nekadašnje prisustvo Grka. 

Za svakoga po nešto

Marmaris  je letovalište prilagođeno baš svakome, onima koji žele da se dobro provedu i upuste jednu uzbudljivu avanturu, ali i porodicama sa decom, koje žele miran odmor bez mnogo aktivnosti.

Za odmor bez mnogo buke je Ičmeler, koji je u neposrednoj blizini Marmarisa, prava mala oaza mira među zelenilom koje krasi predivnu obalu. Za aktivniji odmor ima puno opcija, od izleta i ekskurzija pa do krstarenja. 

Kada padne veče, grad pokazuje svoj pun sjaj, što posebno mami mlađe turiste i one koji uživaju u noćnom provodu.

U srcu starog grada nalazi se ulica koja obiluje barovima, klubovima i kafićima, čiji će domaćini vešto pokušati da vas namame u lokale i ubede vas da je baš njihov najbolji.

Na vama je da izaberete koji je baš po vašem ukusu, i prepustite se odličnoj atmosferi.

Ukoliko želite da osetite pravu tursku atmosferu, tu su i organizovane turske večeri, na kojima možete isprobati tradicionalnu hranu i piće uz zvuke orijenta i trbušni ples.

Za sve kupoholičare Marmaris će biti pravi užitak. U gradu se nalazi bazar sa mnogobrojnim prodavnicama raznovrsne ponude ukusnih turskih slatkiša, čajeva, zatim nakita, garderobe, kože i suvenira koje ćete pokloniti prijateljima, dok im prepričavate dogodovštine sa vašeg nezaboravnog letovanja. 

Preporuka za smeštaj

Sentido Orka Lotus Bič 5*  je hotel bajkovitog okruženja, vešto ušuškan među krošnjama drveća, ponosnim brdima i blistavim morem.

Možete da očekujete da će vam pružiti letovanje iz snova, pa i više od toga. Hotel je ultra ol inkluziv koncepta, i pruža komfor za potpuno opuštanje, na svojoj 650 metara dugoj bisernoj plaži.

Kombinacija omamljujućih mirisa borovine i morske soli i topline sunca daje utisak da ste zaista otkrili raj na zemlji.

Iako prividno sakriven od sveta, hotel se nalazi u blizni centra Ičmelera, na samo 2 kilometra udaljenosti i na oko 6 kilometara od centra Marmarisa.

Otvoren je 2015. godine, raspoređen u 12 blokova i gostima nudi sadržaje kao što su akva park, bazeni i a la karte restorani.

U hotelu Sentido Orka Bič 5* okusićete specijalitete Egejske regije i Mediternske kuhinje, začinjene čarobnim pogledom na najlepše predele Marmarisa.

Leto nam je sve bliže, pa i sve više maštamo o zasluženom odmoru, a najbolja priprema je dobro se informisati.

Zato je naša preporuka da to učinite na zvaničnom sajtu  i bolje se upoznate sa celokupnom ponudom za letnje destinacije.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво