I mi bebu od pet kilograma za trku imamo

Beograđanka Mila je na svet došla 11. marta u porodilištu KBC Zvezdra. Posebna je zbog toga što je rođena sa 5.250 grama!

Doktor Ivan Bojović ističe da su bebe koje su na rođenju teže od četiri kilograma retkost i da su, od 2.200 porođaja tokom prošle godine u porodilištu KBC Zvezdra, tek tri bebe imale više od 5.000 grama. 

Milina mama se oseća dobro, prvi postoperativni dan protiče uredno. Imala je dobro kontrolisanu trudnoću i regulisan šećer, što je važno jer su krupne bebe vrlo često iz trudnoća u kojima nije regulisan šećer trudnice. 

„U protekla 24 sata uporodilištu na Zvezdari rodilo se devet beba – četiri dečaka i pet devojčica. Sve bebe su dobro“, istakao je ginekolog Bojović.

Uskoro će biti otvoreno renovirano odeljenje Ginekologije i perinatologije tako da će se raditi punim kapacitetom i u boljim uslovima i za pacijente i za osoblje KBC Zvezdara.

Pažnju medija privukla je beba rođena u februaru na klinici za Ginekologiju i akušerstvo u Skoplju jer je na rođenju bila teška pet kilograma i 700 grama. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи