Jutjuberka baka Jela: Treba iskoristiti internet

Baka Jela iz Jagodine pravi je hit na „Jutjubu“, a za njene recepte čulo se i u Americi, čak je i „Asošijeted pres“ pravio priču. Baka sve jednostavno objašnjava, nema egzotičnih sastojaka, već je sve sa ovdašnjih pijaca i marketa. Prava bakina kuhinja, kao nekad, s jednom ozbiljnom razlikom – baka Jela savladala je u 70. godini moderne tehnologije, uključujući i video-montažu, pa je od pregleda na „Jutjubu“ i pretplatnika počela i da lepo zarađuje.

Ukoliko sebi postavite čuveno pitanje – Šta da kuvam danas? - možda odgovor ima baka Jela iz Jagodine. Njena onlajn kuhinja na Jutjubu već ima 155.000 pratilaca na Balkanu i širom sveta, a pojedini recepti blizu milion pregleda.

Baka Jelena Petrović u početku nije znala ni kako se miš koristi, a sada već suvereno vlada programima za obradu video-materijala. U međuvremenu bila je aktivna na forumima, imala je svoj blog i mnogo toga pročitala i naučila.

Čak je i američki Asošijeted pres bio oduševljen njenim receptima i objavio intervju.

„Nikad mi nije dosadno kuvati, znači kuvati kuvana jela, zaista to volimo. U Bakinoj kuhinji zastupljena su kuvana jela, čorbice, kod nas je to svaki dan“, priča autorka kanala Bakina kuhinja.

Baka Jeli ništa nije teško. Kaže da sve može da se nauči čak i u poznim godinama ako ima dovoljno volje i ljubavi.

„Nikad nije kasno, sigurno da nije kasno možete krenuti i od 20 i 50 i 70 godina. Treba iskoristiti, naročito internet na kojem se možete i pokazati, a nešto malo i zaraditi“, objašnjava ova jutjuberka.

Baka Jela ima poruku i za mlade domaćice: „Mlade žene slabo vole kuvati, vidim ja čim su kuvana jela slabo pregleda, čim su dezerti to se puno gleda. Većinom se hrane brzom hranom, ali to zaista nije dobro. Treba jesti ovu finu, domaću, zdravu kuvanu hranu“.

U komentarima ispod video-tutorijala gledaoci obično pišu da ih baka Jelina kuhinja vraća u detinjstvo i da se veoma često sete svojih baka, tople i mirisne kuhinje koja je nekada bila stub svake kuće i mesto za okupljanje ukućana. Višak hrane iz baka Jeline kuhinje završi u komšilku ili kod prijatelja, a slatkiše ljubomorno čuva za svoje unuke.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво