Papagaji iz Krćevca kod Topole

Braća Tašić iz Krćevca kod Topole pretvorili su svoje dvorište u odgajivačnicu papagaja. Iza njih je dug put, od prvog ljubimca, preko hobija do sasvim ozbiljnog posla.

Sve je počelo u detinjstvu, kada su Milan i Dragan dobili na poklon svog prvog papagaja – tigricu. Danas imaju desetak različitih vrsta, a kaveze za 65 ptica sami su napravili.

U svom poslu imaju podršku roditelja i Draganove supruge, a dvogodišnja Valentina papagaje voli baš kao njeni stric i otac.

„Nisu preterano zahtevni, traže pažnju, ljubav, hranu. Dajemo im petnaestak vrsta hrane: proso, semenke, voće, povrće, sve je ovde naša proizvodnja, a malo hrane dokupljujemo“, kaže Milan Tašić.

Braća su stalno zaposlena, a njihov hobi je u minulih deset godina postao ozbiljan odgajivački rad. Zbog toga, sada već razmišljaju i o poslovnom planu.

„Tri godine se aktivno bavimo ptičarstvom, a tek sada će biti za proizvodnju mladih“, zaključuje Dragan Tašić

Papagaje su nabavljali uglavnom od drugih odgajivača i imaju 30 različitih parova. Na proleće planiraju da dograde još kaveza, sa namerom da udome još tih lepih ptica.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво