Egipat je idealno mesto za zimsko letovanje

Između Libije, Izraela i Pojasa Gaze, sa izlazom na Sredozemno i Crveno more, na milion kvadratnih kilometara, delom u severoistočnoj Africi, a delom u Aziji, nalazi se Egipat.

Egipat je i dalje „dar Nila“, dar u prostranstvu peščane pustinje Sahare. Zapanjujuća istorija zemlje, u kojoj je pre 5.000 godina rođena civilizacija, mistika drevnih građevina i legende o životima njenih vladara su ono što iznova i iznova fascinira posetioce ove nadasve zanimljive destinacije.

Kako izgleda zimovanje na moru?

Zima kod nas podrazumeva dosta hladnu i promenljivu temperaturu, pa deluje nezamislivo da na samo tri sata leta od Beograda, preko cele godine živi pravo, pravcato leto. Onima koji su se prvi put uputili ka Egiptu zaista je teško da to zamisle i zato dozvoljavaju sebi da negoduju zbog ranog ustajanja zbog leta, pospanosti i hladnoće.

Kada iznad oblaka, iz sve snage grane sunce, a ubrzo nakon toga pod sobom ugledate nepregledno prostranstvo peska i pustinjskog kamena, već ste dobrim delom preboleli sve probleme ranojutarnjeg leta.

Čarobna Hurgada

Po sletanju na aerodrom u Hurgadi postajete lagano svesni da zima nije svuda ista. Prijatna temperatura vazduha preko 25 stepeni učiniće da sve predrasude koje ste poneli nestanu. Slično se dešava i sa vašom zimskom odećom. Toplo egipatsko sunce na koži, miris soli u vazduhu i bezbroj razigranih palmi na zlatno-tirkiznoj obali, sada su početak vašeg dana.

Hurgada, biser egipatske obale, nalazi se na Crvenom moru, nadaleko poznatom kao „more sa sedam boja“. Brojni, novoizgrađeni hoteli koji oduzimaju dah, u kombinaciji sa lokalnim stilom života, prava su slika Egipta. Hurgada je pravi mamac za one koji se profesionalno ili amaterski bave ronjenjem, a njegova idealna pozicija ostavlja mogućnost i drugih raznovrsnih izleta. Doza mistike, porcija sitnog peska i tirkizno more u neograničenim količinama, pravi recept za uživanje!

Hurgada će vam pružiti i mir i sreću i avanturu istovremeno. Možete očekivati neočekivano. To može biti druženje sa vrlo pitomim kamilama, koje će vas iznenaditi dok ispijate jutarnju kafu na ležaljci i zatražiti da ih pomazite i sprijateljite se sa njima. Može biti i plivanje sa delfinima nasred Crvenog mora. Egipat je svakako jedan veliki zoološki vrt na otvorenom, pun avantura i zanimljivosti.

Preporuka za smeštaj

Na samo pet kilometara od aerodroma i starog centra Hurgade, u Memši, novijem gradskom jezgru Hurgade, nalazi se „Hilton Hurghada rizort 5*“, hotel sa pet zvezdica iz čuvenog, svetski poznatog lanca „Hilton“.

Hotelski kompleks se sastoji od dva dela – glavne zgrade, sa jedne strane ulice, i dela sa vilama, sa druge strane šetačke ulice u Memši. Oba dela hotelskog kompleksa ušuškana su u raskošno uređene vrtove, u kojima se u nekoliko fontana odomaćilo jato malih ptica. „Hilton“, kao nadaleko čuven brend širom planete, garantuje besprekornu uslugu, ukusnu hranu po svetskim standardima i izuzetno ljubazno osoblje.

Veliki plus i prednost u odnosu na mnoge druge, slično rangirane hotele u Hurgadi, jeste predivna peščana plaža, odlično uređena i povezana sa simpatičnom marinom. Gosti hotela mogu uživati u kupanju i sunčanju, bez doplate za suncobrane i ležaljke, a predveče prošetati marinom ili se počastiti večerom u ribljem restoranu u okviru iste te marine.

Još jedan hotelski kompleks koji je uvek popularan među našim turistima, „Desert rouz 5*“, pruža svojim gostima odličan odnos cene i kvaliteta usluge, pa mu se gosti iz godine u godinu rado vraćaju. Zahvaljujući all inclusive konceptu hotela, nećete morati da brinete da će vam nešto nedostajati i moći ćete potpuno da se opustite, dok uslužno osoblje brine o vama.

Uživaćete u raznovrsnim zalogajima u glavnom hotelskom restoranu „Palm“ ili u nekom od a la kart restorana sa italijanskom ili libanskom kuhinjom i ribljim specijalitetima, a tu su i brojne druge aktivnosti – akva park, moderni barovi u kojima su vam, u određeno vreme predviđeno ol inkluziv formulom, dostupni osvežavajući napici i zaslađenje, zatim i razni sportski tereni.

Ukoliko priželjkujete pravi porodnični odmor, hotel „Desert rouz 5*“ je sa svojim brojnim sadržajima idealan izbor za vas. Velelepni hotelski komleks se može pohvaliti brojnim sadržajima u pogledu animacije, kako za odrasle, tako naravno i za one najmlađe. Veliki bazeni, tobogani, dečji klub... sve je to radost za decu, ali i za njihove roditelje koji time mogu da "ukradu" malo vremena da se i sami odmore i relaksiraju.

Osetite letnju atmosferu uz zvuk talasa, miris mora i toplinu sunca. Doživite nezaboravno iskustvo u raskošnim hotelima, cvetnim baštama, pod hladom palmi i barem na neko vreme zaboravite na dosadne zimske dane. Pružite sebi uživanje u toplim dugim danima, uz koktel na plaži, sa pogledom na bistro more. Mi vam preporučujemo da učinite prvi korak ka odabiru ovakvog odmora na Sajmu turizma u Beogradu, a pre toga ponudu detaljno možete pogledati na sajtu. Hajde da popunimo stranice u pasošu zajedno!

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи