Keramičar koji je diplomirao glumu

Od svoje desete godine, Ivan Todorović je, pomažući ocu, počeo da lepi pločice. Sa isto toliko godina je odlučio i da postane glumac. Svoju diplomsku monodramu premijerno je izveo u rodnom selu. Utiske sa diplomskog ispita Ivan je podelio sa gledaocima „Jutarnjeg programa“.

Diplomska monodrama Ti odluči, ja ne mogu koju je Ivan Todorović izveo u svojoj rodnoj Lugavčini kod Smedereva, napisana je prema događajima iz života njegove porodice. Međutim, to nije prvi put da on izvodi predstave pred svojim sugrađanima.

„Četvrti put organizujemo predstavu tamo, uz pomoć svojih prijatelja. Pre svega moram da istaknem Boru Miloševića, direktora Osnovne škole u Lugavčini, koji mi je od početka pomagao u toj nekoj mojoj želji da ta moja ideja prođe. Da mogu pred mojim meštanima, ljudima odakle sam ja potekao, prijateljima, drugarima, jer sam ja tamo završio osnovnu školu, da pokažem čime se sad bavim i u kom pravcu idem. Tako da sam već posle prve godine imao predstavu“, istakao je Ivan u „Jutarnjem programu“.

Govoreći o zainteresovanosti meštana za porzorišne predstave, mladi glumac dodaje da su ljudi u početku dolazili iz znatiželje, ali da su svaki naredni put, u sve većem broju ispunjavali gledalište zato što su čuli pozitivne kritike i poželeli da se sami uvere kako to izgleda.

Ivan dodaje da on nije jedini glumac koji je na ovakav način organizovao deo diplomskog ispita, ali da je jedini koji je u ovako malom mestu to izveo. Ističe da su najveći problem komplikovane organizacione pripreme i nedostatak podrške.

Objašnjava da mu je keramika pružila egzistenciju i stabilnost kako bi mogao da ostvari svoj primarni cilj i postane glumac.

„Hteo sam da budem realan prema sebi, da shvatim situaciju u kojoj se nalazim. Glavni izvor prihoda moje porodice jeste keramika, i time što sam ja pomagao ocu, mogao sam ta sredstva da uložim u glumu i da na kraju mogu da živim svoj san“ , iskren je Ivan.

Predstave u Lugavčini će organizovati i dalje, posao keramičara, takođe, ne namerava da napusti, ali planira da živi u Beogradu, jer želi da se bavi pre svega glumom, zaključuje Ivan Todorović na kraju gostovanja u „Jutarnjem programu“.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво