Umetnik uklonio kukaste krstove sa svojih slika

Ulične portrete Simon Vej, francuske advokatice i političarke koja je preživela Aušvic, koji su naruženi grafitima svastika, obnovio je umetnik koji ih je naslikao na poštanskim sandučićima u Parizu.

Njene slike su pronađene oštećene u blizini gradske skupštine na jugoistoku francuske prestonice, preneo je AP.

Vej je preminula 2017, a umetnik Kristijan Guemi, koji je poznat po imenu C-125, postavio je na svoj Tviter nalog fotografiju restauriranih portreta.

„Simon Vej se vratila... jača od varvarstva anonimnih ljudi“, napisao je Guemi.

Tokom današnjeg sastanka vlade, francuski predsednik Emanuel Makron osudio je „nepodnošljivo povećanje“ antisemitskih incidenata, izjavio je portparol vlade Benjamin Grivo.

U Francuskoj je prošle godine registrovan 541 antisemitski incident u poređenju sa 311 slučajeva 2017. godine, prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova Francuske.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара