Odbrana diplomskog u selu

Da kultura postoji i u najmanjem selu Srbije, dokaz je diplomska monodrama Ivana Todorovića, koju je izveo u svojoj rodnoj Lugavčini kod Smedereva. U predstavi, kao i u životu, on je glumac i keramičar.

Od svoje desete godine, Ivan Todorović je, pomažući ocu, počeo da lepi pločice. Sa isto toliko godina je odlučio i da postane glumac. Svoju diplomsku monodramu premijerno je izveo u rodnom selu. Ne odustaje ni od jedne ljubavi.

„Ako dođe uloga u seriji ili filmu, prihvatiću je, a ako nije tako, zašto se onda ne bih bavio keramikom, koja mi pomaže u egzistenciji“, rekao je Todorović.

Predstava Ti odluči, ja ne mogu napisana je prema događajima iz života Ivanove porodice. Dominantni junak je, naravno, otac.

Govoreći o diplomskoj monodrami svog sina, Dragan Todorović smatra da je Ivan to stvarno doneo na nekakav komičan način. „I stvarno sam zadovoljan svojim likom u predstavi“, istakao je ponosni otac.

Svoje zadovoljstvo ne krije ni Ivanov profesor, Ivan Jevtović: „Za mene je on u grupi ljudi, studenata sa moje klase, koji su imali hrabrost i smelost da upravo nešto što je aktuelna svetska dramaturgija podražava u potpunosti, a to je da iskreno istupite sa svojim dilemama i pitanjima.“

Predstavi su se posebno obradovali i meštani Lugavčine, od kojih su neki upoznati sa dešavanjima u predstavi.

Profesor Vladimir Jevtović jednom je rekao da za pozorište nije bitna lokacija, niti opremljenost scene, već je dovoljno da na istom mestu bude spreman glumac i publika koja želi da ga čuje. To Ivan iznova dokazuje.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво