Mali Pavle poranio – rodio se u automobilu

Kad god da stigne, beba u porodicu unese radost. Kad stigne prerano, međutim, roditelji mogu da se nađu u situaciju za koju se nisu pripremali. Tako je bilo i sa Ocokoljićima iz Ivanjice, čija beba nije mogla da sačeka da roditelji stignu do porodilišta.

Iz Ivanjice su krenuli usred noći i na putu ka čačanskom porodilištu bolovi su postajali sve jači. Srećom, sam porođaj odigrao se kada su već bili pred porodilištem, kaže porodilja Katarina Ocokoljić.

„Nismo ni očekivali da će se sve tako brzo dogoditi. I prvi i drugi porođaj trajali su po tri-četiri sata a ovo je sve bilo gotovo u sat vremena. Iznenadilo je i mene i muža, ali, opet kažem, sve je bilo kako treba. Sve je prošlo dobro, bebica je dobro, ja sam dobro“, kaže Katarina.

U bolnici kažu da se sve odigralo u gluvo doba noći, oko 4.15.

„Stigla je tu ispred porodilišta, čak nisu stigli ni da nas zovu, nego su sestre primetile da stiže neki auto, neko komešanje i strčale dole. I videli su da se žena porodila i da je beba u jakni. Onda su već pružile tu prvu pomoć, odvojile su bebu od majke, presekle pupčanik i onda su hitno iznele bebu i majku na odeljenje i onda smo ih mi zbrinuli“, priča ginekolog-akušer Zoran Milanović.

Kada su stigli do porodilišta i kada je zaustavio automobil – suprug je bio zatečen.

„Ona meni kaže 'gotovo!'. Ja kažem 'šta, ženo, gotovo?' a ona – 'ja se porodila!'. Ja izađem iz kola, prođem okolo, pogledam – kada beba stvarno na sedištu“, objašnjava srećni otac bebe, Dejan Ocokoljić.

Beba je na svet stigla na desetu godišnjicu braka Ocokoljića a brata kod kuće sa nestrpljenjem čekaju stariji brat i sestra.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво