Srpska heroina za RTS: Nisam oklevala da spasem dete

Irena Ivić iz Prokuplja koja vozi autobus u američkom Milvokiju kaže za RTS da nije uopšte oklevala kada je ugledala bebu bez nadzora na hladnoj ulici.

Dete od godinu i po dana, koje je bosonogo i u peleni lutalo po hladnoći ulicama Milvokija, spasila je srpkinja Irena Ivić, koja je vozila autobus. Na ceremoniji koja je održana u čast Ivićeve, rečeno je da je napravila herojski podvig.

Tok decembarskog jutra dok je vozila autobus na liniji 54 u Milvokiju Irena je ugledala uplakano dete.

"Videla sam preko ulice da dete plače i trči okolo i da ne zna gde će i šta će. Prvo sam mislila da je muško dete, međutim, ispostavilo se da je žensko. Ona je bila samo u pampersu i bodiju. Kao i svi normalni ljudi nisam ni o čemu drugo razmišljala osim da zaustavim autobus, da pređem ulicu i da to dete spasem jer tu je blizu auto-put", rekla je za RTS Irena Ivić.

Dete je unela u autobus i iako je bila veoma uznemirena pozvala je nadležne službe i devojčica je spasena.

Usledila je medijska popularnost i priznanje lokalnih vlasti.

To što je uradila ocenjeno je kao herojski podvig a u Ireninoj porodici u Prokuplju radost i ponos.

"Ovo je baš specifično za dete i humano je i prosto nisam mogla da verujem da se njoj to desilo. Ona je mnogo dobra, ne što je moje dete, ali je dobra. Kao čovek je dobra", kaže Irenina majka.

Prema navodima policije dete je izašlo iz kuće dok je majka bila u psihičkoj krizi. Dete je vraćeno ocu.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи