Foke blokirale saobraćaj na Njufaundlendu jer ljudi ne smeju da ih dotaknu

Nekoliko desetina foka nasukalo se u kanadskom gradu Rodikton-Bjad Arm na Njufaundlendu, blokirajući saobraćaj i ulazak u domove i firme u tom gradu.

Dve foke su već uginule jer ih je udario automobil, a strahuje se da će ostale uginuti od gladi, preneo je Bi-Bi-Si.

Foke su se nasukale nakon što se voda iznenada smrzla, što im je onemogućilo da se vrate u okean, a prema kanadskom zakonu zabranjeno je prilaziti morskim sisarima poput foka.

Na fotografijama postavljanim na društvenim mrežama vide se nasukane foke na putevima i velikim smetovima snega.

„Izgleda kao da smo poplavljeni“, rekla je gradonačelnica Šejla Ficdžerald za Si-Bi-Si njuz, dodajući da su foke na putevima, u dvorištima, na parking mestima, ulaznim vratima, kancelarijama...

U gradu raste zabrinutost da će one uginuti od gladi ukoliko ih ne prebace u okean, a gradski savet je zatražio pomoć od kanadske vlade i nada se da će zvaničnici iz Sekretarijata za ribarenje i okeane intervenisati i spasti foke.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво