Božićne pijace „okupirale“ Beč

Glavni grad Austrije u znaku je božićne atmosfere, koja se može osetiti na svakom koraku kroz centralne, ali i druge ulice.

Na više mesta u Beču Austrijanci i turisti mogu da uživaju u božićnim pijacama, od kojih je najpoznatija ona na trgu ispred bečke većnice.

Od sredine novembra pa sve do Božića po novom, Gregorijanskom kalendaru, najlepši bečki trgovi pretvoreni se u lepe božićne vašare na kojima se mogu kupiti božićna dekoracija, sveće, ali i nezaobilazno kuvano vino, punč.

Na božićnoj pijaci na trgu ispred Većnice posetioce na ulazu dočekuje visoka kapija u obliku luka sa svećama, odakle se prostire oko 150 prodajnih štandova s poklonima, ukrasima za jelku, rukotvorine, kao i kulinarski specijaliteti.

Na ovom trgu i ljubitelji klizanja mogu da uživaju u zimskim čarolijama, jer je postavljena ledena površina na više od 3.000 kvadratnih metara.

Drveće u parku i duž centralne ulice Ring sija punim sjajem usled bogate dekoracije.

Pored ove najpoznatije božićne pijace, prelepo božićno selo nalazi se na trgu Marije Terezije, smešteno između Muzeja istorije umetnosti i Prirodnjačkog muzeja.

U univerzitetskom kampusu takođe je otvoreno božićno selo, koje je omiljeno mesto za sastajanje prevashodno studenata.

Starobečki božićni bazar nalazi se na trgu Frajung u centru grada, gde je 1722. godine održan prvi božićni vašar.

Takođe se i ispred dvorca Šenbrun nalazi lepa božićna pijaca, koja je veoma omiljena kod turista i Bečlija.

Božićne pijace su „magnet“ za turiste, ali i Bečlije koji rado u večernjim satima provode vreme na njima družeći se s prijateljima pod vedrim nebom.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво