Besplatna novogodišnja zabava ispod tornja na Avali

Besplatno novogodišnje druženje za sve generacije na Avali uz Deda Mraza, radionice za decu, malu školu elektronike, fotografisanje, etno-prodavince i posetu muzeju, JP „Emisiona tehnika i veze“ organizovaće na svom kompleksu tornja 23. decembra 2018. godine, od 11.30 do 13.30.

Na beogradsku Laponiju stiže Deda Mraz da se fotografiše sa najmlađima, koji će ujedno moći da u Muzeju aktivno učestvuju u radionici pravljenja robota.

„Dok se mališani uzrasta do 12 godina zanimaju u maloj školi elektronike, njihovi pratioci moći će da kupe neki domaći proizvod ili se ugreju kuvanim vinom i rakijom koji će se prodavati na etno-tezgama duž puta“, najavila je Jelena Dimitrijević Gajić, menadžer za odnose s javnošću odeljenja Avalski toranj, JP „Emisiona tehnika i veze“.

Prema njenim rečima, razloga za dobru prazničnu atmosferu ima mnogo: „U lepom raspoloženju obeležićemo izuzetno uspešnu godinu u kojoj je vidikovac tornja posetilo 185.000 ljudi, odnosno 21 odsto više nego prethodne godine, koja je bila rekordna u proteklih pet godina.“

Avalski toranj najviša je građevina na Balkanu (204,8 metara) i jedna od pet najtraženijih turističkih destinacija Beograda.

Avalaski toranj bio je izgrađen 1965. godine, po projektu arhitekti Uglješe Bogunovića i Slobodana Janjića, kada su na njemu postavljene i prve televizijske i radio antene.

Nakon NATO bombardovanja 1999. godine, Avalski toranj je srušen, da bi samo deceniju kasnije nakon rekonstrukcije, on zablistao u punom sjaju. Po modelu starog tornja, sa istom funkcijom telekomunikacionog objekta i antenskim stubom, toranj danas krase dva lifta i kafe-bar koji se nalazi na 119. metru, odnosno vidikovac na 122. metru, odakle se proteže neverovatan pogled na sever Srbije.

Toranj je u nadležnosti JP „Emisiona tehnika i veze“ od novembra 2010. godine, kao najznačajniji telekomunikacioni objekat, na usluzi televizijskim i radio emiterima, kao i mobilnim operaterima.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво