Najveći severnoamerički dijamant otkriven na tlu Kanade

Rekord najvećeg dijamanta pronađenog na tlu Severne Amerike, koji je držao 187-karatni dijamant otkriven na istom nalazištu kompanije „Dijavik dajmond majn“ 2015. godine, sada je potisla novootkrivena konkurencija – žuti dijamant koji je teži za čitavih 365 karata.

Otkriće dijamanta odigralo se zahvaljujući zaposlenima kompanije „Dijavik dajmond majn“ u oktobru, a javnost je o tome informisana tek sada. Još nije procenjeno koliko 552-karatni dijamant vredi, ali je njegov najveći prethodnik prodat za 1,3 miliona dolara. 

Dimenzije dijamanta su 33,74 puta 54,56 milimetara, a pre prodaje biće podeljen na sitnije komade, navodi Forbs.

Dijamant nije pretrpeo značajna oštećenja prilikom iskopavanja, pa kompanija sada pažljivo bira partnera koji će izvršiti njegovu dalju obradu.

Ovakav dijamant je potpuno neočekivano otkriće za Severnu Ameriku i predstavlja prekretnicu za industriju dragog kamenja u tom delu sveta, navode iz kompanije „Dijavik dajmond majn“.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво