Ukrašavanje jelke sa busenom – šta treba da znamo?

Novogodišnji i božićni praznici se približavaju, to znači da mnogi uveliko razmišljaju o dekoraciji svojih domova i poslovnih prostora. Nezaobilazni detalj sa sigurnošću je jelka bilo da je prirodna ili veštačka. Šta sve treba da znamo ako se odlučimo da ukrašavamo četinar sa busenom?

Kada unesemo jelku sa busenom u kuću prvo moramo da joj obezbedimo adekvatnu saksiju u koju jelka može da stane, a da joj se ne ošteti koren. Važno je da u saksiju stavimo malo treseta i šljunka.

Ono što treba da znamo je da jelku sa busenom ne treba da držimo pored izvora toplote, jer tako možemo da podstaknemo njeno sušenje.

"Takođe, posebno treba obratiti pažnju kada kitimo vrh jelke, koji nam je svima najinteresantniji, da ga ne oštetimo, jer ako dođe do njegovog prelemanja, neminovno je da će biljka početi da se suši", rekao je Boris Ivanović iz „Srbijašume“

Kada zasadimo jelku u saksiju i okitimo, trebalo bi je zaliti od dva do tri puta nedeljno. Nije preporučljivo da bude u zatvorenom prosotru više od 20 do 25 dana.

Kada praznici i euforija prođu, ne smemo da zaboravimo na jelku.

Oni koji imaju kuće, mogu da je zasade u dvorištu, ali tada moraju da vode računa da zemlja nije smrznuta i da je tempereatura malo u plusu. Preporučljivo je da se nekoliko dana pre sadnje jelka drži u nekom malo hladnijem prostoru, kako bi se adaptirala na kasnije vremenkse uslove napolju, savetuju iz „Srbijašume“.

Onima koji imaju stanove, savetuju da jelku poklone obližnjem vrtiću u kome će vaspitači zajedno sa decom zasaditi jelku u dvorištu.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи