Zašto je mač Luka Skajvokera iz „Ratova zvezda“ povučen sa aukcije

Svetlosni mač koji je Luk Skajvoker koristio u prvom delu „Ratova zvezda“, povučen je sa aukcije u Los Anđelesu nakon što su fanovi posumnjali da se ne radi o originalnom primerku.

Aukcioner iz aukcijske kuće „Profajls in Histori“ rekao je da su otkazali prodaju svetlosnog mača zbog „kontradiktornih informacija“.

Svetlosni mač koji je Skajvoker koristio u prvom delu filma Star Vors opisan je kao „jedan od pet mačeva Oskarom nagrađenog dizajnera Rodžera Kristijana, kreiranih za glumca Marka Hamila za film iz 1977. godine“.

Fanovi ove kultne filmske sage i blogeri pokrenuli su, međutim, diskusiju o tome da li je mač originalan ili je reč o kopiji.

Očekivalo se da će ovaj svetlosni mač dostići cenu od 200.000 dolara.

Filmski producent i izvršni direktor aukcijske kuće koja prodaje ovaj svetlosni mač Džo Madalena rekao je da su povukli mač iz prodaje dok ne utvrde njegovo poreklo, prenosi Klix.ba.

„Svetlosni mač ponovo ćemo ponuditi na aukciji tek kada Kristijan razjasni sve nedoumice“, rekao je Madalena.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара