Najbolji obarači ruke iz Srbije i Bugarske odmerili snage

Međunarodno takmičenje u sportskom obaranju ruke, četvrti po redu „Lazarev megdan“ održan je u Trsteniku, a u odmeravanju snaga, koje je organizavao mesni klub „Huk“ učestvovala su 22 takmičara i takmičarke iz Srbije i okruženja.

Nenad Smiljković, predsednik Saveza Srbije u sportskom obaranju ruku rekao je za Tanjug da su se potrudili da ovogodišnji „Lazarev megdan“ izgleda kao ostala slična svetska takmičenja.

Ove godine je takmičenje u Trsteniku, inače, bilo posebno, jer su koplja ukrstili takmičari Srbije i Bugarske.

„Sa Asimom Todorovim, predsednikom Svetske federacije, odlučeno je da reprezentacije Srbije i Bugarske nastupe jedna protiv druge, i da odmere snage. Pošto su to dve najjače selekcije na Balkanu, želeli smo da vidimo ko je najbolji kad je reč o sportskom obaranju ruke“, rekao je Smiljković.

Reprezentaciju Srbije predvodio je Vladimir Savić iz Trstenika.

Savić je ocenio da je kvalitet naših takmičara na svetskom nivou, te dodao da su tokom poslednja dva meseca intenzivno trenirali, spremali se i proučavali bugarske takmičare i njihovu tehniku.

„Srbija je pri vrhu u sportskom obaranju ruke. Fenomenalno se nosimo sa svetskim obaračima ruke i u narednom periodu preuzimamo sam vrh, bar kada je reč o Evropi“, istakao je Savić.

Aleksandar Ćirić, predsednik opštine Trstenik, koja je jedan od organizatora „Lazarevog megdana“, rekao je da je veoma ponosan na takmičare u obaranju ruke iz ovog grada.

„Ovo je jedini sport u kojem je Trstenik centar dešavanja. Najveće zasluge imaju naši takmičari koji vredno treniraju i donose medalje sa međunarodnih takmičenja. Pre nekoliko godina je organizovan i jedan ovakav turnir koji opštine Trstenik pomaže. Time popularizujemo sportsko obaranje ruke, promovišemo zdrav sport i mnogo više mladih ljudi se priključuje“, zaključio je Ćirić.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво