Grad ljubimcima otvorio vrata, opštine na potezu

Od ovog meseca grad Beograd je doneo odluku da psi i mačke mogu da uđu sa vlasnicima u javne institucije, a na opštinama je da odluči da li će usvojiti predlog ili ne.

Unin svaki trening sa tribine već godinama pažljivo prati Holi. Sportski centar na Zvezdari od samog otvaranja dozvoljava kućnim ljubimcima da budu uz vlasnike čak i kad treniraju.

„Mi smo to uveli još od samog otvaranja - pre neke dve godine. Jednom je devojka došla sa većim psom, a momku koji je sedeo pored nje je smetalo jer je bilo rano ujutru. Jednostavno smo mu ponudili da se prebaci za drugi sto“, kaže Đurđina Nikolić iz kafića „Aviator“.

Na inicijativu grada Beograda, od prvog decembra psima je dozvoljen ulaz u sve institucije od javnog značaja, a na opštini je da odluči da li će usvojiti taj predlog ili ne.

„Odlukom je vrlo jasno precizirano koje su vrste životinja koje mogu da ulaze u pomenute objekte, to su manji psi i mačke, ali je naravno obaveza vlasnika da pse isključivo drže na povocu dok su mačke dozvoljene da se nose u transporterima“, navodi Nikola Rajičić iz Gradske uprave.

Ni u transporterima na na povocu za sada, u poštama širom Srbije četvoronožnim prijateljima, ulaz nije dozvoljen.

„Vidna obaveštenja o tome imaju na oglasnim tablama koje se nalaze na ulazima u pošte. Izuzetak je kada su naši korisnici osobe sa invaliditetom i kada se kreću uz pomoć psa vodičal. Javno preduzeće Pošte Srbije će imati jedinstveni stav i jedinstveno postupanje na celoj teritoriji Republike Srbije“, ističe Srđan Jovanović iz JP „Pošte Srbije“.

Psi koji nisu opasni, koji su vakcinisani protiv besnila i čipovani mogli bi da uđu u one institucije koje donesu takvu odluku. Nesavesne građane koji ne budu poštovali ove propise čeka kazna od 20.000 dinara.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво