Grčka „na udaru“ munja

Za manje od nedelju dana Grčku je pogodilo oko 16.200 munja, a nevreme nazvano „Penelopa“ donelo je Grčkoj visoke temperature na zapadu i obilne snežne padavine na istoku zemlje, piše Katimerini.

Jake kiše i vetra bilo je i na zapadu i na istoku Grčke, ali najviše na jugu, na Kritu i Dodekanezima, a prema podacima mreže meteoroloških stanica Opservatorije u Atini, „Penelopa“ je gradu Hanji, na Kritu, donela čak 428 milimetara kiše.

Na istoku zemlje zabeležene su padavine koje su donele i do 30 centimetara snega.

Vetar olujne snage pogodio je i planinu Pendeli, kod Atine, dostižući brzinu od 113 kilometara na sat, a zbog jačine vetrova došlo je do formiranja velikih talasa, što je otežavalo pomorski saobraćaj.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво