Rogozin: Proverićemo jesu li Amerikanci bili na Mesecu

Direktor ruske kosmičke agencije „Roskomos“ Dmitrij Rogozin rekao je da će predložena ruska misija na Mesec imati zadatak i da proveri da li su Amerikanci zaista tamo bili.

„Postavili smo cilj da odletimo i proverimo da li su oni tamo bili ili nisu“, rekao je Rogozin u šaljivom tonu na video-snimku koji je danas objavljen na Tviteru.

Rogozin je to naveo u odgovoru na pitanje da li je NASA zaista letela na Mesec pre oko 50 godina, prenosi AP, uz napomenu da je to Rogozin rekao u šaljivom tonu.

Američka agencija navodi i da su „zavere u vezi sa misijama NASA na Mesec uobičajena pojava u Rusiji“.

Sovjetski Savez je odustao od svog programa letenja na Mesec sredinom sedamdesetih godina, nakon što su eksplodirale četiri eksperimentalne rakete.

Godine 2015, bivši portparol Ruskog istražnog komiteta pozvao je na istragu u letenju NASA na Mesec, podseća AP.

Број коментара 41

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво