Hoknijeva slika prodata za 90 miliona dolara!

Slika „Portret umetnika (bazen sa dve figure)“, proslavljenog britanskog umetnika Dejvida Hoknija, prodata je za 90,3 miliona dolara, što je rekordna svota plaćena za delo živog umetnika.

Aukcijska kuća „Kristiz“ procenila je da će slika dostići 80 miliona dolara, ali je posle desetominutnog nadmetanja dva kupca, dostigla pomenutu cenu.

Time je Hokni potukao rekord koji je do tada držao američki umetnik Džef Kuns, čija je skulptura „Pas od balona (narandžast)“ prodata 2013. godine za 58 miliona dolara.

Dupke punom salom u Njujorku prolomio se aplauz kada je čekić udario, a iz „Kristiza“ nisu obelodanili identitet kupca.

Delo je naslikano 1972. godine i jedna je od Hoknijevih najpoznatijih slika.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво