Beograd zasijao u novogodišnjem ruhu, 48 lokacija više nego 2017.

Novogodišnja rasveta u Beogradu zvanično je uključena u 16.15 sati, okićene su 122 lokacije u centralnim gradskim opštinama, a u planu je još sedam lokacija u centrima prigradskih opština.

Direktor JKP „Javno osvetljenje“ Aleksandar Cincar Poposki navodi da je novogodišnja rasveta biti postavljena na ukupno 129 lokacija što je, kako kaže, u odnosu na prošlu godinu 48 lokacija više.

Osim Obilićevog venca, gde su postavljeni tunel u bojama srpske zastave i "zlatni" lavirint u čijem središtu je jelka, rekao je da su okićeni Knez Mihailova ulica, plato Dimitrija Tucovića, parkovi Mitićeva rupa, Manjež, Mali Tašmajdan, Veliki Tašmajdan, Kalemegdan, plato ispred Hrama Svetog Save...

Dodao je da je na postavljanju novogodišnjeg osvetljenja bilo angažovano oko 80 radnika u sve tri smene, te da im je trebalo oko dva meseca da završe posao.

Kako je istakao, novogodišnje svečano osvetljenje je od izuzetnog značaja za razvoj turizma u glavnom gradu.

„Svi svetski gradovi ulažu na isti način i mnogo više novca ne bi li privukli što veći broj turista. Novogodišnje osvetljenje je samo deo manifestacije Grada Beograda koja se zove – 'Beogradska zima' i služi upravo u tu svrhu“, naglasio je Cincar Poposki.

Da novogodišnja rasveta doprinosi razvoju turizma smatra i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

„Nadam se da će se praznično osvetljenje dopasti Beograđanima, ali i turistima, čiji broj iz godine u godinu stalno raste“, kaže Radojičić.

„Prema podacima Turističke organizacije Beograda, decembra 2012. godine naš grad je posetilo skoro 34.000 stranih turista, a u istom periodu prošle godine imali smo više od 80.000 gostiju, od čega 65.000 iz inostranstva“, naveo je Radojičić.

Dodao je da veruje da će se trend povećanja broja gostiju uoči novogodišnjih praznika nastaviti i da će ih ove godine biti još više.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво