Tito ispod šahovnice – Benksi na hrvatski način

Hrvatski novinar Elvis Morina objavio je na svom profilu na Fejsbuku fotografiju koja je, po svemu sudeći nastala u nekoj hrvatskoj školi, a na kojoj se vidi uramljena slika hrvatskog grba iza kojeg je „izvirio" Josip Broz Tito.

Naime, na fotografiji se vidi kako je iz rama za fotografiju, koja stoji na zidu iznad školske table, napola iskliznula fotografija hrvatske šahovnice, a ispod nje se pojavila fotografija Tita, koja očigledno nikad nije ni izvađena iz rama, objavio je hrvatski portal 24sata.

Sve je to, kako se navodi, podsetilo na prizor kada je Benksijeva Devojčica sa balonom prošle nedelje u trakama počela da izlazi iz rama tokom aukcije.

Slika kontroverznog britanskog umetnika Benksija prodata je u petak na aukciji u Londonu za više od milion funti.

Umetničko delo se, međutim, iseklo na froncle uz pomoć rezača papira koji je bio ugrađen u okvir slike dok su okupljeni u šoku i neverici gledali taj prizor.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво