Alžir, ponovo oštećena statua žene sa nagim grudima

Simbol alžirskog grada Setif, statua žene nagih grudi ponovo je oštećena. U trećem incidentu statui su čekićem oštećeni lice, grudi i ruka.

Direktor komunikacija Setifa, grada na istoku Alžira, Mohamed Topuiri potvrdio je da je salafista, koji se pridržava konzervativnog islama, izobličio lice, grudi i ruku statue, koja čini centralni deo fontane, preneo je AP.

Ministar kulture Azasedine Mihoubi, koji je iz Setifa, napisao je na Tviteru da je počinilac napada uhapšen. Mihoubi je rekao da je reč o istom čoveku koji je oštetito statuu i prošle godine.

Statua je delo francuskog skulptora Fransisa San Vidala i datira iz 1889. godine.

Islamisti su prethodno dinamitom oštetili statuu 1997. godine i ona je popravljena u Italiji.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво