Nasa: Ako ne verujete, idite na Mesec, otisci će i dalje biti tamo

Bio je to mali korak za čoveka, ali veliki za čovečanstvo. Nil Armstrong je 20. jula 1969. godine stavio svoju levu nogu na površinu Meseca, čineći ga prvim čovekom koji je to uspeo. Uprkos brojnim dokazima, postoji bezbroj teorija da je sletanje na Mesec lažirano. Poslednja od njih tvrdi da otisak đona na fotografijama ne odgovara Armstrongovim čizmama, a na kraju se čak i Nasa uključila da odgovori na tvrdnje.

Kako bi podržali svoje tvrdnje, skeptici su priložili fotografije Armstrongove opreme na „Apolo 11“ misiji, koja je izložena u Nacionalnom muzeju za vazduhoplovstvo i svemir „Smitsonijan“.

Uprkos tome što su Armstrong i ostali članovi posade nosili odelo „apolo/skajleb A7L“, koje se vidi na fotografiji, imali su na letelici još opreme. A tu ulazi i jedna vrsta naglavaka, koji se stavljaju na čizme. I da, njihov otisak potpuno odgovara onom na fotografiji.

„Naglavci“ su pružali dodatnu zaštitu i ostavljali su karakterističan otisak, koji se može videti na brojnim fotografijama sa površine Meseca.

Osim toga, iz Nase savetuju svima koji su i dalje skeptični da odu na Mesec i sami se uvere.

„Prvi otisci na Mesecu biće tu još milion godina. Nema vetra da ih oduva“, navode iz Nase.

Број коментара 56

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи