Sveti gral među viskijima prodat za skoro 960.000 evra!

Boca viskija "Macallan" iz 1926. godine koju je ukrasio italijanski umetnik Valerio Adami, prodata je za neverovatnih 957.000 evra.

Свети грал међу вискијима продат за скоро 960.000 евра! Свети грал међу вискијима продат за скоро 960.000 евра!

Viski koji važi za Sveti gral kada je u pitanju ovo piće ponuđen je na aukciji u Edinburgu, javlja britanski Skaj njuz.

Budući da je u pitanju izuzetno retko piće od pre skoro 100 godina, a pakovanje delo poznatog umetnika, stručnjaci su procenjivali da će dostići cenu između 700.000 i 900.000 evra.

Destilerija "Macallan" uposlila je 1986. godine italijanskog umetnika Valerija Adamija i Britanca Pitera Blejka da osmisle pakovanja za limitirane serije od po 12 flaša viskija iz 1926. godine.

Nije poznato koliko flaša čije pakovanje je Adami dizajnirao i dalje postoji. Tek jedna od njih upravo je promenila vlasnika i to za rekordnih 957.000 evra.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво