Razoružana celokupna policija Akapulka!

Vlasti na jugu Meksika razoružale su i pokrenule istragu protiv celokupnih policijskih snaga Akapulka, tvrdeći da su se u policijske redove infiltrirali članovi narko-bandi.

Zvaničnici meksičke države Gerero izdali su nalog za hapšenje dvojice istaknutih policijskih komandanata u Akapulku, optužujući ih za ubistvo.

Te mere su, kako je obrazloženo, preduzete zbog „sumnje da su se u policijske snage najverovatnije infiltrirale kriminalne grupe“, kao i zbog „potpune tromosti opštinske policije po pitanju borbe protiv kriminala“, prenela je agencija AP.

Ostali policajci su razoružani, oduzete su im radio-stanice i panciri i biće podvrgnuti proveri.

Posao policijskih snaga u Akapulku, gradu sa 800.000 stanovnika, obavljaće vojnici, marinci i državna policija.

Agencija AP napominje da je prošle godine u Akapulku stepen ubistava iznosio 103 na 100.000 stanovnika, što je jedan od najvećih bilansa u Meksiku, ali i u svetu.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво