Bezos planira otvaranje 3.000 trgovina bez prodavaca

„Amazon gou“ planira da do 2021. godine otvori 3.000 trgovina bez blagajni i prodavaca, u koje kupci ulaze i kupuju uz pomoć aplikacije na mobilnom telefonu, a u nastojanju da privuče nove kupce u svojim mini-marketima i sendvičarama, objavio je „Blumberg njuz“.

Izvršni direktor Džef Bezos radi na tome da pronađe najbolji format za taj skup poduhvat, dodaje Blumberg pozivajući se na neimenovane upućene izvore.

Novi „Amazon gou“ prodajni centri mogli bi imati da budu mini-marketi sa sveže pripremljenom hranom i sa nekim namirnicama. Druga mogućnost su kiosci.

Agresivno i skupo širenje „Amazona“ moglo bi da ugrozi prodavnice koje rade non-stop i trgovine sendviča, porodične picerije i mobilne prodavnica takosa, napominje agencija.

Za „Amazon“ su izazov visoki troškovi otvaranja svake trgovine. Prvi „Amazon gou“ u Sijetlu koštao je više od milion dolara samo za hardver.

„Amazon gou“ je prvu trgovinu bez blagajne otvorio u blizini sedišta, u Sijetlu 2016. godine.

U međuvremenu je najavio još dve takve trgovine u istom gradu i u Čikagu.

„Amazon gou“ funkcioniše tako što kupci ulaze u trgovinu uz pomoć aplikacije na mobilnom telefonu i nakon skeniranja mobilnog na okretnom ulazu biraju između salata, sendviča, pića i grickalica. Zatim odlaze iz trgovine, ne zaustavljajući se na blagajni.

Senzori i računari detektuju šta su uzeli i automatski im naplaćuju preuzeti obrok ili namirnice, piše Blumberg.

U „Amazonu“ razmatraju mogućnost da do kraja godine otvore 10 takvih trgovina, u idućoj još 50 u velikim gradovima, a do 2021. godine do 3.000, navodi Blumberg.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво