Igle u jagodama izazvale paniku u Australiji

Vlasti Australije naredile su istragu nakon nekoliko slučajeva otkrivanja šivaćih igli skrivenih u jagodama, što je izazvalo paniku širom zemlje, a u šest država su već otkrivene gajbice jagoda sa iglama u sebi, prenosi Bi-Bi-Si.

Ministar zdravlja Greg Hant nazvao je čin „podlim“, a jedan čovek je završio u bolnici sa lakšim povredama nakon što je pojeo jagodu sa ilgom u sebi.

Veliki broj isporuka jagoda u Australiji je povučen ili vraćen, a najveći prodajni lanci na Novom Zelandu prestali su da prodaju australijske jagode.

„Ovo je pokvaren i podao zločin i napad na javnost“, istakao Hant, naredivši sveobuhvatnu istragu.

Prvi slučajevi prijavljeni su u Kvinslendu prošle nedelje, ali se posle toga proširilo i na Novu Južni Vels, Viktoriju, Australijsku Prestoničku Teritoriju, Južnu Australiju i Tasmaniju.

Policija Kvinslenda ponudila je 100.000 australijskih dolara (72.000 dolara) kao nagradu za informacije koje bi pomogle u hvatanju ili otkrivanju počinioca.

„Kako neko pri čistoj svesti može da ugrozi nečiji život čineći ovakav strahovit čin“, upitala je premijerka Kvinslenda.

Najmanje šest brendova - "Berry Obsession", "Berry Licious", "Love Berry", "Donnybrook Berries", "Delightful Strawberries" and "Oasis", pogođeni su panikom, a uzgajivači su zabrinuti da će negativno uticati na čitavu proizvodnu industriju jagoda, koja godišnje zarađuje oko 100 miliona dolara.

Prodaja jagoda pala je širom Australije, a zbog toga su cene u Zapadnoj Australiji već pale ispod proizvodnih, prenosi Ej-Bi-Si.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво