Kazahstanac obilazeći svet piše putopise, opljačkan u Beogradu

Još jedan svetski putnik prolazi kroz Beograd. Misli lepo o nama i našoj zemlji, a doživeo je neprijatnost – ukraden mu je ranac sa beleškama o putovanjima od kojih je planirao da počne novi život.

Za pet godina obišao je 25 zemalja i prešao više od 165.000 kilometara. Sve to je Kazahstanac Sergej Bondarenko uradio bez novca, stopirajući.

„Ni od koga ništa ne tražim, ali kada me ljudi vide sa rancem na kome su ispisane sve informacije o meni – da putujem bez novca, kada vide zastave zemalja koje sam posetio, odmah započnu razgovor o putovanjima i pomažu mi“, kaže Sergej Bondarenko.

Odrastao je bez oca, majka ga je napustila kada mu je bilo 17 i tada je postao beskućnik. Godine 2013. odlučio je da promeni život i započeo prvo putovanje do Moskve.

„Proverio sam koje zemlje mogu da posetim bez vize. Ima ih 81. Sledeće što planiram je da idem u Južnu Ameriku, jer će mi tako biti lakše da stignem do Sjedinjenih Američkih Država, gde želim da živim“, objašnjava Bondarenko.

U najlepšem sećanju su mu Kina i Južna Koreja, u najgorem Kambodža, za koju tvrdi da nije baš sigurna. Ali nije tamo doživeo neprijatnost, već u Beogradu.

„Ovo je prvi put da su me opljačkali, ostavio sam ranac u šatoru i pre spavanja otišao do benzinske pumpe da napunim telefon. Kada sam se vratio, video sam da je rajsferšlus šatora otvoren i da je skroz prazan. Ostao sam bez ičega“, navodi Sergej.

U tom rancu je bio ceo njegov život – hard-disk sa fotografijama i putopisima koje je nameravao da objavi po završetku putovanja. Zato Sergej moli da ako neko pronađe njegovu torbu, donese je u skejt park Ušće, gde i dalje kampuje.

broj komentara 15 pošalji komentar
(sreda, 12. sep 2018, 12:50) - anonymous [neregistrovani]

Ma kako da ne...,

Kakvi su to roditelji, kakvi su oni hrišćani???
Šta pokazuju time drugima?
Strašno!

(sreda, 12. sep 2018, 11:44) - anonymous [neregistrovani]

Погледај у небо

Ако у било шта верује и има ишта људско у себи, позивам тог несрећника који му је украо ранац да га дискретно врати, јер никакву корист од тога нема, а овом младом човеку је покварио живот!
Неко то одозго ипак гледа...

(sreda, 12. sep 2018, 11:00) - anonymous [neregistrovani]

ne preterujte

Zasto bi sada "stvarali" losu sliku o nasoj zemlji samo zato sto je jedan stoper bio u pogresno vreme na pogresnom mestu?Zao mi ga je i treba mu te njegove stvari vratiti,ali ruku na srce,da mu se to desilo u Njujorku,Berlinu,Rimu,Parizu...osudili bi ste njega i skoro niko ne bi rekao eto kakvi su amerikanci,nemci,italijani ili francuzi.Pa i taj sto je uzeo taj ranac,vrovatno je jos gori mucenik.Ni jednog ni drugog zivot nije mazio.

(sreda, 12. sep 2018, 10:19) - lane [neregistrovani]

Ko ide do SAD autostopom...

Druze malo bolje bi valjalo da se informises ako mislis da ces od Juzne Amerike do SAD, da ne bi izgubio nesto vise od ranca. Juznu celu ces nekako i preci, mozda i Nikaragvu pa i do Meksika stici ako ne ides kroz Salvadorce, ali Meksiko neces sigurno...

(sreda, 12. sep 2018, 09:20) - anonymous [neregistrovani]

Imamo primere

Ja vozim biciklu po keju ali ne idem na Usce jer su novine pisale o otimanju i napadu.
Setimo se samo malog Stefana Milenkovica tu su mu oteli skejt.
Policija treba da malo poseti taj deo necu da kazem ko tu vreba ali oni znaju.
Ti se prepoznaju po svemu da im nije mestu tu i da samo vrebaju.

(sreda, 12. sep 2018, 05:53) - anonymous [neregistrovani]

Hah

Stvar je savremene nepismenosti biti toliko neoprezan u gradu. Svuda i uvek postoje džeparoši i sitni lopovi. Bukvalno ne znam šta je čovek očekivao.

(sreda, 12. sep 2018, 05:22) - anonymous [neregistrovani]

Buvljak

Sve stvari će te naći već sutra na buvljaku, oni to odmah prodaje na ti njihovim buvljim mestima

(sreda, 12. sep 2018, 03:45) - anonymous [neregistrovani]

Koooojaaaa sramota

A koja tek reklama za Beograd i Srbiju !

(sreda, 12. sep 2018, 02:44) - Петар [neregistrovani]

А шта ако су избеглице?

Ову потрагу за руксаком објавити на енглеском, арапском, турском, ...

(sreda, 12. sep 2018, 00:09) - anonymous [neregistrovani]

e

ako gledate ovo nekim slucajem vi sto ste ukrali taj ranac,vratite ga...
sram vas bilo da od sirotinje kradete...