Kazahstanac obilazeći svet piše putopise, opljačkan u Beogradu

Još jedan svetski putnik prolazi kroz Beograd. Misli lepo o nama i našoj zemlji, a doživeo je neprijatnost – ukraden mu je ranac sa beleškama o putovanjima od kojih je planirao da počne novi život.

Za pet godina obišao je 25 zemalja i prešao više od 165.000 kilometara. Sve to je Kazahstanac Sergej Bondarenko uradio bez novca, stopirajući.

„Ni od koga ništa ne tražim, ali kada me ljudi vide sa rancem na kome su ispisane sve informacije o meni – da putujem bez novca, kada vide zastave zemalja koje sam posetio, odmah započnu razgovor o putovanjima i pomažu mi“, kaže Sergej Bondarenko.

Odrastao je bez oca, majka ga je napustila kada mu je bilo 17 i tada je postao beskućnik. Godine 2013. odlučio je da promeni život i započeo prvo putovanje do Moskve.

„Proverio sam koje zemlje mogu da posetim bez vize. Ima ih 81. Sledeće što planiram je da idem u Južnu Ameriku, jer će mi tako biti lakše da stignem do Sjedinjenih Američkih Država, gde želim da živim“, objašnjava Bondarenko.

U najlepšem sećanju su mu Kina i Južna Koreja, u najgorem Kambodža, za koju tvrdi da nije baš sigurna. Ali nije tamo doživeo neprijatnost, već u Beogradu.

„Ovo je prvi put da su me opljačkali, ostavio sam ranac u šatoru i pre spavanja otišao do benzinske pumpe da napunim telefon. Kada sam se vratio, video sam da je rajsferšlus šatora otvoren i da je skroz prazan. Ostao sam bez ičega“, navodi Sergej.

U tom rancu je bio ceo njegov život – hard-disk sa fotografijama i putopisima koje je nameravao da objavi po završetku putovanja. Zato Sergej moli da ako neko pronađe njegovu torbu, donese je u skejt park Ušće, gde i dalje kampuje.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво