Britanka 10 sati u moru plutala i pevušila da bi ostala budna

Državljanka Velike Britanije koja je pala sa kruzera kod Lošinja i 10 sati provela u moru sve je vreme pevušila da bi ostala budna, otkrivaju spasioci.

Kapetan hrvatskog spasilačkog broda pronašao je 46-godišnju Kej Longstaf na oko 45 nautičkih milja od hrvatske obale.

„Srećom za nas i nju, odmah smo je videli jer je podigla ruke i mahala čim nas je ugledala. Pravo je čudo što je preživela“, rekao je poručnik fregate Lovro Orešković, kapetan broda „Cavtat“ koji je spasao Britanku, prenosi portal Glas Istre.

Orešković je rekao da su na kruzeru mislili da nije preživela.

„Očigledno je u dobroj kondiciji. Rekla nam je da se bavi jogom i da je plutajući u moru sve vreme pevušila da joj ne bi pala temperatura tela i da ostane budna“, objasnio je kapetan.

Kruzer „Norveška zvezda“, sa kog je Longstafova pala, plovio je na liniji Pula-Venecija. Pregledom nadzornih kamera na kruzeru utvrđeno je da je Britanka sa broda pala u petak u 23.45, ali još nije jasno kako se to dogodilo.

Odmah posle spasavanja prevezena je u pulsku bolnicu, odakle je ubrzo puštena pošto je utvrđeno da je dobrog zdravstvenoga stanja.

„Pala sam preko palube s broda. Bila sam u vodi 10 sati. Srećna sam što sam živa“, rekla je Kej Longstaf.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво