Najduža slika Dunava na svetu

Na Kalemegdanu je izložena neobična slika dunavskog krajolika naslikana na kilometar dugom platnu. Najdužu sliku Dunava na svetu naslikala je Ana Tudor iz Sonte i posle 12 evropskih gradova stigla je u Srbiju.

Slika teška pola tone pokrila je ogradu terase na Kalemegdanu. Autorka je četiri godine slikala pejzaže na putu od izvora do ušća Dunava. Time je želela da ukaže na važnost zaštitu životne sredine i socijalni angažman svih nas.

"Ja sam htela nešto ostaviti. Jednu poruku svetu, prvenstveno da čuvaju ono što imaju. Kad vidim uginule životinje, prljavštinu, sve to i onda se pitam  – pa dobro mogu li ja bar od stotine ljudi osvestiti makar jednog – ja ću biti presrećna", kaže Ana Tudor.

U Beogradu se završava putovanje najduže slike na svetu, a njena autorka očekuje da će se ona uskoro naći i u Ginisovoj knjizi rekorda.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво