Deka Radovanov recept za dobro zdravlje i dug život – sport!

Radovan Miletić iz Žitorađe svestrani je sportista. Bivši trener i profesor takmičio se u atletici, rukometu, fudbalu. Kod lekara ne ide, vežba svakog dana, a mladima poručuje da vole sport i sportski način života.

Nemanja Tonić iz Dobričkih internet novina otkriva da u Žitorađi postoji legenda da Ćasko nije dobar samo u onim sportovima koji ne postoje.

Uprkos tome što je duboko zagazio u osmu deceniju, Radovan Miletić iz Žitorađe svakodnevno vežba i trenira. Društvo mu najčešće prave unuke. Milana kaže da joj je deda rekao da će biti posebno lepa ako vežba.

U Žitorađi se kao anegdota prepričava kako je Radovan na dan svog venčanja, pre nego što je otišao pred oltar, odigrao rukometnu utakmicu.

„Petnaest golova sam dao, baš tad, intresantno, bila kišica neka, dolazim kući okupam se obučem crvene cipele, farmerice, džemper i košulju i tako sam iš'o po nevestu“, seća se deka Radovan, profesor fizičkog u penziji.

„Interesantan podatak je da je svoj zdravstveni karton u lokalnom domu zdravlja tek u sedamdeset i prvoj-drugoj godini otvorio“, kaže Tonić.

Kao odličan plivač i instruktor, Radovan Miletić je spasao više od dvadeset života, a više od hiljadu ljudi naučio da plivaju.

Njegov recept za dobro zdravlje i dug život je sport: „Samo treba dobra volja i čvrsta odluka. Ja i dan-danas imam svoj sistem rada, idem u brdo, trčim. Sklekovi, trbušnjci, sve to“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи