Zbog „Bubijade“ Šabac opet okupirale „bube“

Ovog vikenda u Šapcu nova najezda šarenih buba, ali ne sa krilima, već na točkovima! Popularna „Bubijada“ obeležava punoletstvo. Ove godine, na plaži Stari grad okupilo se više stotina ljubitelja jednog od najprodavanijih automobila svih vremena koji je „Folksvagen“ proizveo u 24 miliona primeraka.

Uglancane, reparirane, našminkane za izložbu, originalne „bube“ oduševljavaju prolaznike, iako je većina starija od vlasnika, neke i dva puta. One se, kažu ljubitelji, nasleđuju i podstiču kreativnost. Jedna crvena kabriolet, stara je pola veka, a na reviju u Šabac stigla je iz Slovenije.

„Neobična je 'buba', to je pogotovo bila želja moje žene, ona hoće nešto drugačije. Ja sam iz bivše Juge i baš volim da se družimo“, objašnjava Vinko Strnat iz Ptuja u Sloveniji.

Na jedinstvenoj reviji oldtajmera i sportska verzija, „bagi“, „buba“ za plažu i kampovanje. Na pitanje da li je za prodaju – uvek isti odgovor.

„Ma ne, to se ne prodaje ni za živu glavu, nema cenu to...“, naglasio je je Vlatko Jovanovski iz Makedonije.

U rođendanskom defileu u Šapcu više od stotinu automobila iz regiona. Bogdan Mijailović iz Organizacionog odbora „Bubijade“ ističe da jubilej smotre „buba“ smatra, na neki način, i svojim punoletstvom.

Uživali su Šapčani i u komfornoj vožnji, bojama i simbolima. Najstarija „buba“ u defileu navršava sedmu, a vozač devetu deceniju.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара