Zbog „Bubijade“ Šabac opet okupirale „bube“

Ovog vikenda u Šapcu nova najezda šarenih buba, ali ne sa krilima, već na točkovima! Popularna „Bubijada“ obeležava punoletstvo. Ove godine, na plaži Stari grad okupilo se više stotina ljubitelja jednog od najprodavanijih automobila svih vremena koji je „Folksvagen“ proizveo u 24 miliona primeraka.

Uglancane, reparirane, našminkane za izložbu, originalne „bube“ oduševljavaju prolaznike, iako je većina starija od vlasnika, neke i dva puta. One se, kažu ljubitelji, nasleđuju i podstiču kreativnost. Jedna crvena kabriolet, stara je pola veka, a na reviju u Šabac stigla je iz Slovenije.

„Neobična je 'buba', to je pogotovo bila želja moje žene, ona hoće nešto drugačije. Ja sam iz bivše Juge i baš volim da se družimo“, objašnjava Vinko Strnat iz Ptuja u Sloveniji.

Na jedinstvenoj reviji oldtajmera i sportska verzija, „bagi“, „buba“ za plažu i kampovanje. Na pitanje da li je za prodaju – uvek isti odgovor.

„Ma ne, to se ne prodaje ni za živu glavu, nema cenu to...“, naglasio je je Vlatko Jovanovski iz Makedonije.

U rođendanskom defileu u Šapcu više od stotinu automobila iz regiona. Bogdan Mijailović iz Organizacionog odbora „Bubijade“ ističe da jubilej smotre „buba“ smatra, na neki način, i svojim punoletstvom.

Uživali su Šapčani i u komfornoj vožnji, bojama i simbolima. Najstarija „buba“ u defileu navršava sedmu, a vozač devetu deceniju.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 04. avg 2018, 20:14) - Gastarbajtovanje [neregistrovani]

Buba,narodna kola:

VW Käfer,napravljena je po ideji Adolfa Hitlera na prvom govoru iz 1933.,da svaka porodica ima kola,a sve je sačinio inžinjer Ferdinand Porsche (akcenat je na o,a ne kao loši spikeri na e!)