Sele slonove u mirnije okruženje, putovaće 1.500 km

Proizvođač dijamanata „De Bers“ saopštio je danas da će prebaciti 200 slonova iz svog privatnog rezervata u Južnoafričkoj Republici u susedni Mozambik, da bi se obnovila ta životinjska vrsta koja je pogođena tamošnjim konfliktom.

Slonovi će preći put dug 1.500 kilometara do Nacionalnog parka „Zinave“ u Mozambiku, koji se prostire na površini od 400.000 hektara, prenela je agencija Rojters.

Trenutno se slonovi nalaze u rezervatu "Venetia Limpopo" površine 32.000 hektara koji može da prihvati oko 60 slonova, a ima ih čak 270.

Time je ozbiljno ugrožen eko-sistem koji održava raznoliku populaciju divljači, navela je fondacija „Parkovi mira“, koja će organizovati i prebaciti slonove u Mozambik.

Kako su slonovi izuzetno društvena bića, „porodične grupe“ ostaće zajedno tokom prebacivanja na drugo odredište, navela je fondacija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи