Nema više „smrdljivih“ jela u bečkom metrou

Vlasti Beča planiraju uvođenje zabrane „smrdljivih“ jela u vozovima podzemne železnice. Najpre će jela koje se više osećaju zabraniti na liniji U6.

Od septembra „smrdljiva“ jela, među kojima su i nacionalna brza jela kao što su leberkeze ili kranjska kobasica sa sirom, odnosno pica, neće više moći da se jedu u vozovima podzemne železnice linije U6.

„Pokrećemo s tim u vezi, najpre, širu informativnu 'ofanzivu', kako bi senzibilizovali putnike“, rekla je nadležna gradska savetnica Uli Sima.

Bečki gradski prevoznik „Viner linijen“ za jesen već priprema informativnu „ofanzivu“, koja sadrži kako informacije preko razglasa na stanicama U6, tako i plakate, nalepnice u i izvan vozova, te i informacije na ulazu u stanice.

„Dužina puta, u proseku, u U6 traje između pet i deset minuta i zato smatramo da je moguće tražiti da putnik tih par minuta izdrži bez jela koja se snažnije osećaju“, ističe Sima.

Ona je ukazala da se o temi jela diskutuje već mnogo godina, i da sa apelima nije ništa postignuto, te da je rešenje jedino u zabrani.

Sima ističe da će zabrana, takođe, doneti i manje posla čistačima vozova.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи