Misteriozni crni „sarkofag apokalipse“ otvoren i svet nije prestao da postoji

Pre dve nedelje, arheolozi u Egiptu pronašli su masivan sarkofag od crnog granita u Aleksandriji, netaknut 2.000 godina. Naravno, odmah su krenule razne glasine i teorije – od toga da se u njemu možda nalaze ostaci Aleksandra Makedonskog do toga da će njegovo otvaranje osloboditi strašnu kletvu.

Ništa od navedenog.

Umesto toga, arheolozi su u njemu pronašli tri kostura i braon-crvenu otpadnu vodu, koja je odavala izuzetno odbojan miris.

Egipatsko ministarstvo za antikvitete zadužilo je komitet arheologa da otvori relikviju koja je otkrivena na građevinskom projektu.

Prema pisanju lista Vatan, prvobitno su poklopac podigli oko pet centimetara pre nego što ih je oštar smrad primorao da prekinu i potpuno napuste mesto inspekcije i sačekaju da se provetri.

Kasnije su ga otvorili uz pomoć egipatskih vojnih inženjera.

„Pronašli smo kosti troje ljudi. Čini se da je u pitanju porodična grobnica. Nažalost, mumije unutar sarkofaga nisu bile u najboljem stanju, pa su samo kosti ostale čitave“, rekao je Mustafa Vaziri, generalni sekretar Vrhovnog saveta za antikvitete.

Odgovarajući na strahove da bi uznemiravanje sadržaja sarkofaga moglo da dovede do oslobađanja strašne faraonske kletve, Vaziri je našalio: „Otvorili smo ga i, hvala bogu, svet nije prestao da postoji.“

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво