Tramp želi „više američki“ predsednički avion, menja boje

Predsednik SAD Donald Tramp odlučio je da promeni plavo-belu boju predsedničkog aviona „Er fors uan“ u crveno-plavo-belo.

Трамп жели „више амерички“ председнички авион, мења боје Трамп жели „више амерички“ председнички авион, мења боје

Tramp želi da avion izgleda „više američki“ i da se pomeri od „Džeki Kenedi boje“, koju dizajner Rejmond Levi naziva „svetloultramarin“, preneo je Bi-Bi-Si.

Boje službenog aviona američkih predsednika izabrali su šezdesetih godina tadašnji predsednik Džon Kenedi i prva dama Žaklina Džeki Kenedi.

Novi model neće biti završen najranije do 2021. godine. Biće „u najvećoj meri za buduće predsednike“, s obzirom na to koliko vremena treba da se napravi, rekao je Tramp za Si-Bi-Es.

Tramp je naglasio da ne treba više da se koriste iste „bebiplave boje“ i da će novi izgled „biti neverovatan, vrhunskih linija i najbolji u svetu“.

„Er fors uan“ se sastoji od dva aviona. Prvi zvanični let je bio 1959. godine, tokom predsedavanja Dvajta Ajzenhauera i imao je crvenu i zlatnu boju sve do predsednika Kenedija, koji je izabrao svetloplavu nijansu i belu, a to se zadržalo do današnjeg dana.

Kritičari Trampovog izbora naveli su da i ruski predsednički avion, takođe, ima crveno-belo-plavu boju. Kina i Francuska, takođe, na avionima imaju crveno-belo-plavu kombinaciju.

Kako je Hafington post nedavno pisao, američki predsednik žalio se i na mekoću ručnih peškira u predsedničkom avionu.

Bi-Bi-Si je preneo i da Tramp traži veći krevet u predsedničkom avionu, odnosno da bude sličan krevetu kakav poseduje u svom privatnom avionu.

Sadašnji avioni „Er fors uan“ stari su skoro 30 godina i prvi je njima leteo predsednik Džordž H. V. Buš.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи