Hajdučki ćevap dobio festival!

Nepunih mesec dana pre početka najveće turističke manifestacije posvećene trubi, ugostitelji u Guči osmislili su takmičenje u sklopu priprema za ovogodišnji Sabor trubača. Prvi put pokraj reke Bjelice održan je Hajduk fest posvećen dragačevskom specijalitetu – hajdučkom ćevapu.

Hajduka u Dragačevu odavno nema, ali majstora spemnih da pripemaju specijalitet, koji je sve više tražen na Saboru u Guči, bilo je dosta. Ni kiša im nije smetala da uživaju u hrani i provodu.

Učesnici ističu da su se okupili prvi put više kao drugari da bi popularizovali hajdučki ćevap te da će se potruditi da dođu i naredne godine.

Ko će bolje posetiocima iz čitavog sveta pripremiti tradicionalna jela u dane saborovanja u Guči lokalni ugostitelji već godinama se nadmeću. Uoči ovogodišnjeg trubačkog i kulinarskog festivala, iako novina, veliko interesovanje izazvao je Dragačevski hajduk fest.

Miloš Broćić iz Udruženje ugostitelja Guča objasnio je da je festival osnovan pre nekoliko dana, da je kiša malo omela sve, ali da 17 ekipa nije malo. „Trubači su tu. Majstore, sviraj trubo, svirala zadugo, za veselje i ni za šta drugo“, kaže Broćić.

„Sjajna ideja Udruženja ugostitelja da se napravi Hajduk fest odnosno promocija pravljenja hajdučkog ćevapa. Festival je uvod u Dragačevski sabor trubača, ali je ovo promocija celog Dragačeva, cele opštine i turističkog potencijala“, ocenila je predsednica opštine Lučani Vesna Stambolić.

Takmičarima koji su meso spremali na dragačevski način nije ni bilo važno ko je pobednik. Želja svih je da u trubačku prestonicu dolazi sve više gostiju i da uvek bude veselo.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво