Dok muškarci gledaju fudbal, žene...

Kafići i restorani u Srbiji poslednjih dana prepuni su, uglavnom, muškaraca koji bi radije da gledaju utakmice i navijaju u društvu. Samo ponekad u tom društvu ima i navijačica. Kako ovih mesec dana, koliko Svetsko prvenstvo traje, provode dame koje fudbal ne zanima?

Za mnoge je Svetsko prvenstvo događaj godine i prilika da zaborave na sve ostalo. Da li im je dopušteno da za to vreme zaborave i na svoje dame?

„Ja imam svoje obaveze oko unuka i onda mi ne smeta“, kaže jedna od sagovornica RTS-a. Sačekate da to prođe i posle ste super srećni, navode građanke.

U šali kažu da bar znaju gde su im jače polovine, i da ponekad zajedno gledaju utakmicu, uglavnom kada igra naša reprezentacija.

„Lepo mi je to da gledam. Volim ja sport, ko ne voli“, navode neke dame.

Neke od njih ističu da je Mundijal dobro organizovan, a ima i onih koji gledaju skoro sve utakmice. Na pitanje da li im smeta što muškarci tokom Prvenstva zanemaruju svoje supruge, sagovornica RTS-a odgovara. „Ne, mene moj čovek ne zanemaruje.“

I kada joj nije do fudbala, mora da ga prati – Tijani Jevtić, novinarki Sportske redakcije RTS-a, to je radna obaveza.

„Da li je muškarac ili žena, mislim da to sada više i nema veze, s obzirom na to da su godine rada iza mene i mojih koleginica kada je ovaj sport u pitanju. A ovo je vreme kada se priča o fudbalu, a fudbal jeste nešto posebno“, kaže Tijana.

Ipak, fudbal je, kaže, lepši uz supruga i sinove.

„Više gledaju sami fudbal bez mene, ali se konsultujemo. Ja sam od onih koja ne pravi problem kada se gleda sport u kući. Neka idu i tamo gde se čuje navijanje za Đokovića ili tamo da se gleda fudbal, a ja sam tu da ispratim ili da pomognem ako mogu nešto malo“, rekla je Tijana.

Da propuste Svetsko prvenstvo u fudbalu, tvrde muškarci, potrebno je čudo. Ipak, ponekad popuste.

Na pitanje da li žene imaju šanse protiv fudbala, šaljivo odgovaraju: „Pa imaju – male“, rekao je jedan od navijača.

Muškarci o fudbalu razmišljaju najmanje pet sati nedeljno, rezultat je jednog međunarodnog istraživanja, a čak trećina njih se, baš u vreme Svetskog prvenstva, odlučila za godišnji odmor.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво