Kod Branke možete uživati u sladoledu od bundeve, cimeta i zelene jabuke!

Svima će danas, sigurno, prijati da se rashlade sladoledom, a Lozničani imaju priliku da uživaju u toj poslastici sa neobičnim ukusima – bundeve, cimeta i zelene jabuke, zahvaljujući svojoj sugrađanki Branki Živanović. Ona je dokaz da za pokretanje sopstvenog biznisa nije potrebna velika suma novca, već dobra ideja.

Ko ne voli kajsiju i cimet, u Brankinoj poslastičarnici može da izabere sladoled od bundeve. Iako zvuči čudno, neuobičajeni ukusi ove ledene poslastice razlog su zbog kojeg je njena ideja prerasla u biznis. U nedostatku finansijskih sredstava proizvodnju je pokrenula novcem koji država daje za samozapošljavanje. Ključna je, kaže, ipak bila pomoć prijatelja.

„Meni je recimo bilo potrebno pored tih sredstava koje sam ja dobila sa biroa, bilo je potrebno još dodatno, tu su uskočili roditelji, kumovi, prijatelji, i svi mislim koji su mi davali podršku, ja mislim da su te prve godine pojeli sladoleda kao nikad u životu“, objašnjava Branka Živanović.

U vreme kada sladoled možemo kupiti na svakom uglu u gradu, prodavnici ili supermarketu, oni koji se prave u malim zanatskim radnjama teže stižu do potrošača. Iz tog razloga, Branka kaže, na tržištu se može opstati samo pomoću inovativnih ideja i kvalitetnih sastojaka.

„Ideja mi je bila da radim za ugostiteljske i druge objekte, ali vremenom je došlo da radim i u svom objektu prodaju, i želja mi je bila da svu sirovinu koju koristim za svoju proizvodnju povlačim sa lokalnog tržišta i od malih proizvođača, znači od registrovanih poljoprivrednih gazdinstava povlačim mleko, povlačim voće koje je zastupljeno na ovom terenu i prerađujem ga sama“, dodaje Živanovićeva.

Za širenje proizvodnje malim preduzetnicima je često potrebna nova oprema koja iziskuje veće sume novca. U nedostatku istog, većina njih oslanja se na kvalitet, koje je tvrde veći nego u industrijskoj proizvodnji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво