Žene u Saudijskoj Arabiji prvi put dobile vozačke dozvole

Saudijska Arabija izdala je prve vozačke dozvole za 10 žena, u vreme kada u toj zemlji jedinoj na svetu koja ženama ne dozvoljava da voze, teku pripreme da se ta zabrana ukine 24. juna.

Agencija AP, ipak, ocenjuje da je to iznenađujući potez, jer je usledio u vreme kada se četiri saudijske aktivistkinje za ženska prava, koje su vodile kampanju da se ženama da pravo da voze, nalaze u zatvoru.

Deset pomenutih žene polagale su kratki vozački ispit, pre nego što su dobile dozvole, jer su već imale vozačke dozvole drugih zemalja, među kojima su britanska, libanska i kanadska dozvola.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво