Vi na odmor, ljubimac u hotel!

Vreme letnjih odmora je ispred nas, pa uz odluku o destinaciji za odmor, mnogi treba da smisle kome da ostave svog ljubimca. Vrtići i hoteli za kućne ljubimce, koji odavno postoje u svetu, i kod nas su sve popularniji.

Uz plan o godišnjem odmoru, vlasnici kućnih ljubimaca prave još jedan – ko će brinuti o životinjama. Dok se neki snalaze i angažuju rodbinu i poznanike, drugi se za pomoć obraćaju profesionalcima.

Za one koji svoje pse nemaju gde da ostave, od nedavno postoje popularni hoteli ili pansioni.

Veliko dvorište, udoban krevet, društvo i šetnja po želji. Boravak vremenski nije ograničen, a vlasnici kažu da su jednog gosta čuvali čak 87 dana. Najtužnije je, kažu, gledati rastanak s vlasnicima. Ipak, teže je ljudima nego psima.

„Kaže – Ja bih pre ostavila svog sina nego Bobija. Ja kažem, još nismo držali pansion za decu, a ako bude trebalo i to ćemo. Neće da odu, jednostavno sede i ja kažem – Je l' vi putujete ili ne putujete. E onda kad vide da će to biti dobro, na kraju odu. A psi se brzo uklope“, kaže Branko Smolić, vlasnik pansiona za pse.

A ukoliko se odlučite da ljubimca, ipak, povedete na put, neophodno je da nabavite sva dokumenta, a procedura oko dobijanja pasoša za kućnog ljubimca za zemlje EU može da traje i više od tri meseca.

„Taj ljubimac treba da bude zdrav. Zdravstveno stanje njegovo ustanoviće njegov veterinar. I na osnovu pregleda 48 sati pre puta izdaje zdravstveno uverenje. Pas mora da ima svoja dokumenta, pasoš u kome je upisana njegova vakcinacija“, objasnio je Branislav Pešić, veterinar.

Zbog komplikovane procedure, ovaj posao pstaje sve popularniji. Pored veterinara i dresera, kod nas su sve traženiji šetači pasa, bebisiteri mačaka, psiholozi i degustatori hrane za životinje.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво