Sve više Britanaca sa nemačkim državljanstvom

U očekivanju izlaska Velike Britanije iz Evropske unije sledeće godine, broj Britanaca koji su postali nemački državljani skočio je za 162 odsto prošle godine, saopštila je nemačka Savezna služba za statistiku.

Skoro 7.500 Britanaca dobilo je nemačko državljanstvo 2017. godine, dok je godinu dana ranije zabeležen porast od 361 posto, tako da je ukupan broj Britanaca koji su za dve godine postali državljani Nemačke oko 10.400.

To je više nego dvostruko u odnosu na broj Britanaca koji su aplicirali za nemačko državljanstvo u prvih 15 godina 21. veka.

„Veza sa Bregzitom je očigledna“, navela je Savezna služba za statistiku, prenosi Rojters.

Kako se dodaje, prošle godine skoro 15.000 Turaka je dobilo državljanstvo, a zatim slede Britanci.

Mnogi Britanci su zabrinuti da će izgubiti pravo na život i rad u najvećoj evropskoj ekonomiji.

Da bi se kvalifikovali za državljanstvo, Britanci treba da žive u Nemačkoj osam godina. Za obradu zahteva potrebno je više od šest meseci, a Britanci mogu da dobiju dvojno državljanstvo dok je Britanija još uvek članica Evropske unije.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се