Jedan neobičan beogradski bend – „Zabranjeno starenje“

Na repertoaru im je domaći i strani rok i pop. Druže se, nastupaju na brojnim manifestacijama i veruju da od želja nikada ne treba odustajati. Bend – „Zabranjeno starenje“.

Nekada službenici, inženjeri, profesori – danas penzoneri, a u slobodno vreme članovi pevačkog benda „Zabranjeno starenje“.

„Ja pevam sve“, kaže jedna od članica benda. Ne žele, kažu, da ostare: „Što bismo kada možemo da ostanemo mladi?“

Probe održavaju u prostorijama Gerontološkog centra u Beogradu. Bend čini oko 40 aktivnih članova sa nekoliko solista, mada, kako kažu, odlično pevaju svi.

„Milina je ovde, divno je“, kaže jedan od članova benda.

Pored repertoara koji je ovde rok i pop, svakog četvrtka se održavaju i karaoke.

„Svaku matricu, a ima ih 360, birala sam kako bi se ljudi družili, i oni koji ne znaju da pevaju – da pevaju s tekstom ispred sebe, da otpevaju kako otpevaju, a bitno je da se družimo i da je ovde pozitivna atmosfera“, rekla je Zorica Leskovac.

Najmlađi član „Zabranjenog starenja“ ima 62 godine, najstariji 80 godina. Poručuju da uživaju u probama koje se održavaju dva puta nedeljno kao i u zajedničkim nastupima. Imaju jednu posebnu, zajedničku želju:

„Žao nam je što se grupa 'Zabranjeno pušenje' raspala, kad bi se ponovo sastali mi bismo im bili predgrupa. Oni 'Zabranjeno pušenje', a mi 'Zabranjeno starenje', pa zar se to ne slaže?!“

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво