Skandal u Argentini zbog priručnika o tome kako zavesti Ruskinje

„Budite čisti, mirišite prijatno i oblačite se lepo kako biste impresionirali ruske devojke“, samo su neke od preporuka u priručniku koji je Argentinska fudbalska asocijacija podelila novinarima pred njihov put na Svetsko fudbalsko prvenstvo u Rusiji.

Priručnik je, prirodno, naišao na lavinu kritika u Argentini, posebno od samih novinara koji su se našli uvređeni što je takvo poglavlje uopšte uvršćeno.

„Ruskinje, poput drugih devojaka, obraćaju pažnju na to da li ste čisti, kako mirišete i kako ste obučeni. Prvi utisak im je jako važan. Ruske devojke ne vole da ih tretiraju kao objekte i mrze naporne muškarce“, navodi se u priručniku, dodajući da Ruskinje treba da tretiraju kao „nešto vredno“.

Još jedan savet se našao u priručniku: „Vole kad muškarci preuzmu inicijativu. Ako to ne znate, vežbajte na drugim ženama pre odlaska u Rusiju.“

„Ruskinje su prelepe i mnogi muškarci bi hteli da spavaju sa njima. Možda i one to žele, ali one su takođe osobe koje žele da osete da su važne i jedinstvene“, ističe se u priručniku.

Za kraj se objašnjava: „Nemojte postavljati glupa pitanja o seksu. Za Ruskinje, seks je veoma privatna stvar i o njemu se ne razgovara javno.“

Čitavo poglavlje izazvalo je ogorčenje na društvenim mrežama i među novinarima. AFA se izvinila i pokrenula unutrašnju istragu, kojom je otkriveno da je deo materijala „odštampan greškom“.

Argentinski novinari, koji su pohađali kurs ruskog i kojima su podeljeni priručnici, kažu da su zvaničnici saveza tražili da im vrate priručnike, a onda iz njih ručno cepali sporno poglavlje.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво