Marko Saso: Super vam je ovaj Beograd!

Tom Kruz i Meril Strip vole da jedu grilovanu ribu sa kojom piju belo vino, rekao je „Tanjugu“ poznati italijanski kuvar Marko Saso, a za Beograd kaže da je zabavniji od Los Anđelesa.

Marka Sasa ekipa Tanjuga je zatekla u kuhinji restorana „Enso“ kako priprema poseban meni za Beograđane.

„Super vam je ovaj Beograd. Ljudi vole da se zabavljaju, da izlaze, da uživaju u hrani i piću... Da se provode na mediteranski način. Zato sam odlučio da im spremim dela od jagnjetine, divljeg vepra, pastu, čiz kejk na njujorški način... U ovih dan i po, koliko sam tu, ljudi uglavnom naručuju pastu, jer misle italijanski kuvar pa je pasta odlična, ali treba da probaju i ove druge specijalitete koje spremam“, rekao je Saso.

Poznati italijanski kuvar, koji je svoju veštinu brusio u Americi, kaže da je Los Anđeles mnogo manje zabavan grad od Beograda.

„U Los Anđelesu se sve vrti oko zvezda. Ima puno pravih filmskih zvezda, ali i još više ljudi koji pokušavaju da postanu zvezde. Svi su nadmeni. Ima mnogo pretvaranja. Ali Dejvid Bouvi je bio, recimo, odličan tip. Zabavan, jednostavan, interesantan, životan. Zbija šale na svoj i tuđ račun“, naveo je Saso.

U restoran u kojem je radio dolazili su Tom Kruz i Meril Strip, a kuvao je i za Andreu Bočelija.

„Velike holivudske zvezde su zapravo izuzetno jednostavne mušterije. Vole laganu hranu. Grilovanu ribu, mnogo salate, kuvano povrće i veoma skupa vina. Kruz i Stripova su obično jeli ribu kada su dolazili u restoran gde sam bio šef kuhinje. Bočeli je Mediteranac i lako smo se sporazumeli oko hrane“, istakao je Saso.

Kaže da se odlično proveo u Beogradu jer su ga domaćini vodili u noćni život.

„Ima mnogo srećnih ljudi koji umeju da se provode u Beogradu. Što bi ovde rekli – dobra ekipa. Negde oko tri izjutra pojeo sam sendvič sa kobasicom dugačkom pola metra. Malo smo više popili pa mi je taj ludi obrok prijao. Bilo je u redu“, ispričao je Saso.

Italijanski kuvar spremaće specijalitet još danas i sutra u restoranu „Enso“.

broj komentara 6 pošalji komentar
(petak, 18. maj 2018, 16:21)
anonymous [neregistrovani]

Ti si verovatno lepotan?

Zaista! Ja samo cujem u tvom komentaru da si jako negativan. Ne stavljaj ljude u fioke....

'Don't judge a book by its cover'

(četvrtak, 17. maj 2018, 10:06)
anonymous [neregistrovani]

Kakva prevara!

Ovaj tip sa takvim izgledom ne bi smeo da udje u kuhinju... a kamoli da sprema hranu za goste. Gde mu je kapa, sa tako maljavim rukama ne bi smeo da dira bukvalno ništa. Tip izgleda kao bakterija sa bandanom na glavi! Radio na kiosku u LA, a u BGD je poznati kuvar.. Jede kobasicu u 3 ujutro!! Super!

(četvrtak, 17. maj 2018, 00:13)
anonymous [neregistrovani]

Mentalitet

Promena svesti prema samoj sebi je mnogo bolje nego narusavanje tuđe muke, iako ona ne vredi u ovom slucaju.

(sreda, 16. maj 2018, 20:00)
anonymous [neregistrovani]

Cccc

Što se buniš, služiš hranu?

(sreda, 16. maj 2018, 19:02)
Sara [neregistrovani]

Saso

A sta bi americke zvezde drugo jele nego ribu i salatu. Nemaju ljudi pojma, dzaba im sav njihov novac. Evropa je za njih pet u glavu, u svemu pa i u hrani.

(sreda, 16. maj 2018, 17:21)
anonymous [neregistrovani]

Da li ima fito-sanitarni pregled?

Ja radim u ćevabdžinici... svake nedelje me kontrolišu a i prijavljena sam.
Da li je i doprinose platio?