Pas-robot koji otvara vrata stiže u zgradu do vas?

Roboti-psi koje je prošle godine predstavila kompanija „Boston dajnemiks“ mogli bi da se nađu na gradilištima i u kancelarijama, kada budu dostupni za kupovinu sledeće godine, navodi „Vašington post“.

Pored obezbeđenja objekata, robotski psi mogli bi da služe i za prilaz nepristupačnim mestima, kao i za proveru pretnji i eksploziva u neboderima, rekao je izvršni direktor „Boston dajnemiksa“ Mark Rajbert.

Takvi roboti bi mogli da imaju svakakvu primenu, a na mušterijama je da same programiraju psa prema svojim potrebama.

Do sada je napravljeno 10 robotskih pasa, a planirano je još 100 ove godine, kako bi se roboti testirali pre prodaje iduće godine.

Za sada nije poznata cena pojedinačnog robota.

Psi-roboti su postali internet senzacija u februaru, kada je objavljen snimak na kojem jedan pas „Boston dajnemiksa“ sam otvara vrata i beži iz prostorije.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво