Otkrivena tajna Koperfildovog trika „Srećnih 13“

Čuveni američki mađioničar Dejvid Koperfild bio je primoran da otkrije tajnu jednog trika na zahtev suda, nakon što ga je tužio član publike Gevin Koks koji je tada učestvovao u izvođenju trika.

Britanski turista Gevin Koks (58) podneo je tužbu za nemarnost protiv Koperfilda, navodeći da je kao učesnik iz publike u mađioničarskoj tački 2013. godine u Las Vegasu, zadobio trajno oštećenje mozga.

Koks je rekao da je tokom izvođenja trika „Srećnih 13“ pao i zadobio telesne povrede i oštećenje mozga, za šta je cena lečenja iznosila više od 435.000 dolara, pišu američki mediji.

Tim advokata poznatog mađioničara je, navodi se, uložio sve napore da od javnosti sakrije tajne svoje iluzije, izbegavajući rasprave kad god se govorilo o detaljima njenog izvođenja, ali nije uspeo u tome.

Izvršni producent Koperfildovog šoua Kris Kener morao je da otkrije pozadinu mađioničarskog trika.

„Srećnih 13“ nasumično odabranih ljudi iz publike smešteno je na platformu na bini i prekriveno velikim platnom, nakon čega Koperfild spušta platno i posle pokazuje na drugi kraj hale u kojem se oni nalaze.

Naime, nakon što nestanu iza zavese, sprovode ih kroz različite tajne prolaze koji se nalaze iza bine, a neki čak i izlaze iz zgrade da bi se pojavili u publici.

Koksov advokat rekao je da su prolazi neosvetljeni i neraščišćeni, kao i da su neki učesnici trika morali i da trče, te da je zbog toga njegov štićenik pao i povredio se.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи